Вторник, 24.10.2017, 09:38

Приветствую Вас Гость | RSS | Главная | Повар | Регистрация | Вход

Кухар
Загальна характеристика:
 

   Кухар - це людина, яка займається приготуванням їжі в закладах громадського харчування.
   Але ці сухі і нудні слова не можуть в повній мірі охарактеризувати кухарську професію. Тому що кухарі, іноді, називають справжнім чарівником, який може з самих звичайних продуктів приготувати страву, ім'я якому -    шедевр смаку.
   Звичайно, приготувати що-небудь їстівне, наприклад яєчню, може, практично, будь-яка людина.
   А ось кухар з тих же самих продуктів приготує ніжне яєчне суфле.
   Адже кухар, це не тільки людина, яка приготує блюдо технологічно правильно і в суворій відповідності з рецептом, а той, хто любить свою роботу, отримує від неї щире задоволення і радий, коли результати його праці захоплюють клієнтів.
   Професія кухар розвивалася разом з цивілізацією, так що можна сказати - це найдавніша професія. Як тільки печерні люди приручили вогонь і стали смажити м'ясо на багатті, вони швидко з'ясували, у кого з одноплемінників мамонт виходить смачніше і соковитіше, і стали довіряти цю важливу місію тільки йому. Так народився перший шеф - кухар.
   У подальшому перебігу історії професія кухар отримала своє втілення в наданні особистих послуг з приготування їжі для багатих і знатних людей і тільки з розвитком ресторанного бізнесу ця професія набула масовість.
Особисті якості:
   Професія кухар, по-своєму, унікальна. Хоча, деякі люди не сприймають її такою, вважаючи, що в кухарському мистецтві немає нічого складного: треба просто з'єднати інгредієнти, а піч сама доведе блюдо до кондиції. Та й хто в наш час готувати не вміє? Будь-яка людина зможе працювати кухарем! Однак це не так. У цій справі головне - талант, почуття смаку, фантазія.
   З одного боку, ця професія вимагає скрупульозної точності, з іншого - наявності творчої жилки, щоб придумати оригінальний рецепт або вишукана прикраса страви. Нюх і тонкі смакові відчуття допоможуть кухареві досягти висот у своїй кар'єрі.    Так само, хороший кухар повинен бути уважний, акуратний, організований, повинен мати хорошу пам'ять.
   Для майстра вищого класу куріння - табу, тому що тютюновий дим спотворює смакове сприйняття.
  Освіта (Що треба знати?):
   Для роботи необхідно знати рецепти і технологію приготування страв, правила зберігання продуктів відповідно до санітарно-гігієнічними нормами, економіку і організацію громадського харчування, пристрій і правила використання спеціального обладнання.
   Кулінар, кухар - це не просто людина, які чаклує на кухні, і з під рук якого виходять смачні і красиві страви. Він повинен знати багато: структуру і специфіку роботи підприємств громадського харчування, санітарні норми, правила техніки безпеки, провести первинну обробку сировини, відрізнити свіжу рибу від розмороженої, правильно вибрати м'ясо, овочі, підготувати все це до використання ...
   Крім того, кухареві необхідні знання про склад їжі і її калорійності, зберіганні продуктів, про фізіологію харчування, правила складання меню, технології приготування їжі і експлуатації обладнання. Та й страву необхідно подати красиво, створюючи з кожного блюда унікальний, неповторний натюрморт.
   Часом потрібні і знання ресторанної економіки:

  • грамотне оформлення документів,
  • обчислення і ціноутворення,
  • навіть уміння поводитися з касовими апаратами.

Що і в якій послідовності вивчають зазвичай:

  • салати, закуски,
  • бульйони, супи,
  • соуси,
  • другі страви,
  • десерти.

Місце роботи та кар'єра:
   Студентам дають можливість застосувати отримані знання в кафе, ресторанах, барах і їдальнях міста. Багато вже під час практики знаходять майбутнє місце роботи. Робота кухаря дуже актуальна і завжди є можливість стабільного доходу. До того ж, можливий кар'єрний ріст, який передбачає розвиток від помічника кухаря до шеф - кухаря в престижному закладі.
   Попит на шеф-кухаря незмінно високий. З появою імені за кухаря починають боротися престижні ресторани, часом його навіть запрошують працювати в інші країни. У хорошого кухаря з'являється можливість створення власних кафе, бару чи ресторану.

Мы переехали


Онлайн 1
Гостей 1
Читателей 0